Oude IJsselstreek Doet Samen is een initiatief van Oude IJsselstreek Doet. Oude IJsselstreek Doet bemiddelt tussen vraag en aanbod en helpt inwoners van de Oude IJsselstreek met het zoeken naar passend vrijwilligerswerk. Daarnaast heeft Oude IJsselstreek Doet een vacaturebank online staan met hulpvragen uit de gemeente. Bij Oude IJsselstreek Doet is er vooral sprake van inwoner helpt inwoner of ondersteuning van een organisatie bij het werven van vrijwilligers.

Het doel van Oude IJsselstreek Doet Samen is om hulpvragen van inwoners te koppelen aan maatschappelijk betrokken organisaties, bedrijven en groepen mensen. In de huidige maatschappij zien wij regelmatig situaties waarbij meer nodig is dan één vrijwilliger die wij kunnen bieden vanuit ons huidige vrijwilligersaanbod. Oude IJsselstreek Doet Samen coördineert en brengt samen. Er wordt rekening gehouden met de wensen van de hulpvrager en met de groep die zich opgegeven heeft voor de klus.

Oude IJsselstreek Doet Samen is bedoeld voor de inwoner van de gemeente Oude IJsselstreek die een hulpvraag heeft die niet door één vrijwilliger opgelost kan worden. Bijvoorbeeld; een inwoner heeft een hulpvraag om alle slaapkamers te sauzen en laminaat te leggen op alle slaapkamers, deze hulpvraag kan door een groep vrijwilligers, samen, gedaan worden. De inwoner zelf heeft een zeer beperkt (of geen) sociaal netwerk, gezondheidsklachten of beperkte financiële middelen.