2021 is Het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Daarom willen wij namens Oude IJsselstreek Doet de vrijwilligers in de Gemeente Oude IJsselstreek bedanken voor hun inzet. Zonder de vrijwilligers in de sport, verzorgingstehuizen, schuldhulpverlening, taalhulp en op alle andere plekken, was onze gemeente niet waar het nu is. Deze vrijwilligers zetten zich in voor alle mensen uit de gemeente. Ze maken de gemeente mooier, schoner, toegankelijker en sportiever. Deze #MensenMakenOudeIJsselstreek.

De afgelopen weken hebben wij namens Oude IJsselstreek Doet gesproken met meerdere vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben allemaal hun eigen verhaal. Iedereen heeft zijn eigen reden om zich in te zetten als vrijwilliger. Daarom willen wij deze verhalen met jullie delen. Lees de verhalen en laat je inspireren!


#MensenMakenOudeIJsselstreek – Joyce

Joyce zet zich al een aantal jaar in als vrijwilliger.

‘Ik wil graag mensen in de buurt die hulp nodig hebben helpen, al is dat maar met iets kleins’


Karin maakt Oude IJsselstreek

Karin is begonnen met vrijwilligerswerk bij slachtofferhulp. Ze ging dan bij mensen langs die iets hadden meegemaakt. Toen locatie Doetinchem samenging met Zutphen en Apeldoorn werd het voor haar te ver om te rijden. Ze ging dus op zoek naar iets anders om te doen als vrijwilligerswerk.


Thea maakt Oude IJsselstreek

Thea doet al bijna 11 jaar vrijwilligerswerk in de zorg. Ze werkte eerst bij MMP Gendringen en nu tijdelijk bij de Meulenbeek in Ulft.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2913-1024x682.jpg

#mensenmakenoudeijsselstreek toegankelijker Sandra en Jamie

#MensenMakenOudeIJsselstreek – Sandra

Sandra zet zich al sinds 2018 in om de gemeente toegankelijker te maken. Samen met de werkgroep Onbeperkt Meedoen heeft ze al veel bereikt.