Het verhaal van Sandra

Sandra is een enthousiaste vrijwilliger in onze gemeente. Ze heeft al veel bereikt in onze gemeente en ze verdient zeker een bloemetje voor haar inzet. 

#mensenmaken, het verhaal van Sandra

Het verhaal van Sandra

Sandra is sinds 2018 lid van de werkgroep Onbeperkt Meedoen. Samen met deze groep wil Sandra de gemeente toegankelijker maken voor iedereen. Ze heeft ervoor gezorgd dat het aantal semi-openbare toiletten van 7 naar meer dan 100 zijn gegaan in de gemeente. De oranje stickers zijn bij veel verschillende bedrijven in de gemeente te vinden.

Ook zorgt Sandra met de werkgroep voor gastcolleges op de basisscholen in de gemeente. De kinderen leren hier dan over verschillende beperkingen. De kinderen mogen dan ook zelf kijken hoe lastig het is om met een rolstoel langs verschillende hindernissen te gaan en ze merken hoe moeilijk het is als je slechtziend bent. Hierdoor hebben deze kinderen van jongs af aan al meer respect voor mensen met een beperking en wordt dit ook een bespreekbaarder onderwerp.

Naast deze activiteiten doet Sandra nog veel meer met haar werkgroep. Ze maken de gemeente Oude IJsselstreek steeds toegankelijker.

Sandra maakt Oude IJsselstreek toegankelijker

Oranje wc-sticker op een raam