Het verhaal van Karin

Karin is vrijwilliger in onze gemeente. Ze heeft al veel verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan in onze gemeente. Daarom verdient ze zeker een bloemetje voor haar inzet. Omdat 2021 het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet is, deelt Karin haar verhaal.

Karin is begonnen met vrijwilligerswerk bij slachtofferhulp. Ze ging dan bij mensen langs die iets hadden meegemaakt. Toen locatie Doetinchem samenging met Zutphen en Apeldoorn werd het voor haar te ver om te rijden. Ze ging dus op zoek naar iets anders om te doen als vrijwilligerswerk.

Nu is Karin een schuldhulpmaatje.

het verhaal van karin

Het verhaal van Karin

“Veel mensen zien door het bomen het bos niet meer en daar helpen wij bij. Schulden ontstaan niet zomaar, meestal zit er veel meer achter. Wij gaan samen kijken hoe en wat de mogelijkheden zijn.

Mensen schamen zich meestal om hun financiële situatie te bespreken en trekken vaak veel te laat aan de bel, dit is jammer want ook kan een Schuldhulpmaatje je voor die tijd al helpen om bijv. een budgetplan te maken en zo te kijken wat je inkomsten en uitgaven zijn.

Het is erg dankbaar werk en je bouwt een vertrouwensband met je cliënt op waardoor er weer leuke gesprekken ontstaan.

Ik zou zeggen….. Doen!”