Het verhaal van Joyce

Joyce doet al een aantal jaren vrijwilligerswerk. Ze zet zich in voor de mensen bij haar in de buurt. Daarom verdient ze een bosje bloemen.

‘Ik wil graag mensen in de buurt die hulp nodig hebben helpen, al is dat maar met iets kleins’

– Joyce

het

Het verhaal van Joyce

Joyce doet al een tijdje vrijwilligerswerk. Ze gaat als vrijwilliger naar Effe d’r Uut . Daar kletst ze dan met de mensen en het is er altijd gezellig. Als Joyce een keer niet kan dan is dat geen probleem. Er zijn genoeg vrijwilligers die haar afwezigheid kunnen opvangen. Het is dus ook totaal geen verplichting om elke week te gaan en zo voelt het ook niet.

Door Corona is het nu echter niet meer mogelijk om naar Effe d’r Uut te gaan. Joyce heeft nu dus wat tijd over om andere dingen te doen.

Het Facebook-bericht

Een tijdje geleden zag Joyce een oproep op de Facebook-pagina van Vrijwilligerscentrale Oude IJsselstreek Doet langs komen. De oproep ging over het helpen van een vrouw uit Varsseveld met een telefoon en tablet. Deze vrouw begreep dat zelf namelijk niet.

Joyce heeft haar geholpen met WhatsApp bellen en internetbankieren. Ze heeft haar zoveel mogelijk geleerd. Als Joyce iets niet wist, dan zocht ze dat zelf wel even op.

‘Ik heb haar laatst nog geholpen om flessen wijn te bestellen’

Maatje

Joyce is na het helpen met de tablet veel meer blijven doen voor haar. Het ging van een keer samen koffie drinken naar boodschappen doen.

‘Inmiddels ben ik meer een maatje geworden.’