Wooncoaches gezocht!

Wooncoaches gezocht!

Wilt u graag andere inwoners adviseren over lang, duurzaam en veilig thuis wonen? Dan is deze vrijwilligersvacature echt iets voor u!

Oud worden in uw eigen, duurzame huis en vertrouwde omgeving is een wens van velen. Om inwoners te stimuleren stappen te zetten om hun woning toekomstklaar te maken, starten we in Oude IJsselstreek met het project Heerlijk Thuis in Huis. In dit project gaan wooncoaches in gesprek met inwoners over hun woning en geven zij gratis tips en adviezen over het duurzaam, comfortabel en veilig inrichten van hun huis. Een mooie en dankbare taak waarvoor wij vrijwillige wooncoaches zoeken.

Het Woongelukgesprek

Vanuit het project Heerlijk Thuis in Huis kunnen inwoners van boven de 55 zich aanmelden voor een gratis, vrijblijvend Woongelukgesprek. Deze Woongelukgesprekken worden gevoerd door vrijwillige wooncoaches. De wooncoach komt bij de inwoner thuis en geeft advies over lang, duurzaam en veilig wonen. Onderwerpen kunnen zijn: plezierig ouder worden, mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, energiebesparing en (het gevoel van) veiligheid in huis. De wooncoach kan, indien gewenst, ondersteunen bij het realiseren van concrete verbeteringen en oplossingen in en aan de woning. Deze kant-en-klare oplossingen worden aangeboden door een aantal organisaties zoals Agem en Zlimthuis.

Wat wordt er van een wooncoach gevraagd?

  • U volgt een training van drie dagdelen om zo actuele kennis op te doen op het gebied van langer thuis wonen, veiligheid, sociaal en energie. Ook krijgt u tijdens deze training uitleg over het Woongelukgesprek en een instructie om te kunnen werken met de digitale vragenlijst via een speciale app. Per maand voert u gemiddeld 6 Woongelukgesprekken voor de duur van 1 jaar. Daarnaast neemt u na elk Woongelukgesprek het initiatief voor een (telefonische) evaluatie
  • U bent aanwezig bij eventuele scholing en terugkombijeenkomsten
  • U levert Een Verklaring Omtrent het Gedrag aan.

Wat maakt het zo leuk om dit vrijwilligerswerk te doen?

  • Door uw kennis en adviezen kunt u een inwoner echt verder helpen als het gaat om duurzaamheid, comfort en veilig wonen
  • U heeft de vrijheid om afspraken in te plannen op de momenten dat het u uitkomt
  • U bent de spin in het web, omdat u zowel met bewoners als met organisaties contacten heeft

Vrijwillige wooncoach, dat wil ik doen!

Stuur een e-mail naar k.schepers@oude-ijsselstreek.nl voor 29 april 2022. Vertel in uw e-mail wie u bent, waarom u graag wooncoach wilt zijn en wat uw achtergrond is. Afhankelijk van de binnen gekomen reacties nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek in de week van 2 mei 2022.