De Telefonische Voorleesbrigade

Zou u er net als wij het liefst even ‘uitvliegen’ en de deur achter u dichttrekken? Nu ook de Gruitpoort noodgedwongen haar deuren heeft moeten sluiten, hebben we een andere manier bedacht om u wat moois te kunnen bieden: We ontmoeten u via de telefoon. Vele vrijwilligers van onze Telefonische Voorleesbrigade staan voor u klaar! Voor meer informatie en aanmelden, zie de flyer.

Ready2Help

Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 70.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.
Link naar website.

Iets voor ouderen doen deze week? Zo help je met een contactloos concert!

We zoeken door het het hele land mensen die willen helpen met de organisatie van de concerten. Lijkt je het leuk? Meer informatie vind je hier.

Berenjacht

Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk ook overgewaaid naar deze regio. In Twente en in de Achterhoek zetten mensen massaal een beer voor het raam, zodat kinderen op berenjacht kunnen tijdens de coronacrisis.

“Kletsmaatjes

Juist in deze tijd is het voor alle mensen belangrijk om contact te hebben. Tijdens de corona-crisis lanceert Het begint met Taal het project “Kletsmaatjes”
Heb je tijd over, wil je iets betekenisvol voor een nieuwkomer doen online? Klik dan op deze link, kijk wat de voorwaarden zijn en meld je aan!

“Luusteren”

Afleiding, troost en vermaak in corona-tijd. Voor iedereen die hun bezoek moet missen, maar ook waardevol voor iedereen die houdt van ‘plat proaten’ en de troost van onze eigen streektaal.
Een eigen Achterhoeks initiatief met gesproken verhalen en gedichten in het Achterhoekse dialect. Klik op deze link om een kijkje te nemen.

Online huiswerkbegeleiding

Nu de scholen voorlopig gesloten zijn komt de begeleiding van het schoolwerk op de schouders van de thuissituatie terecht. Dat is soms een flinke uitdaging.
Huiswerkbegeleiding Doetinchem biedt een mogelijkheid voor het online begeleiden van de vmbo, havo en vwo- leerling. Klik op de link voor meer informatie.Belmaatje

We hebben gemerkt dat door de corona crisis maar ook door de eenzaamheidsproblematiek, mensen met een beperkt netwerk, behoefte hebben aan contact. Even een praatje maken, even een lichtpuntje op de dag, een online spelletje of even videobellen.

Een belmaatje kan een oplossing bieden door contact met een inwoner te zoeken en een luisterend oor te bieden. Wij matchen tussen vraag en aanbod.
Ben jij iemand die graag gebeld zou willen door een belmaatje? Of ben jij het belmaatje dat een luisterend oor wil bieden en even een klein momentje van de dag hiervoor wil reserveren?
Meld je dan aan! Een kleine moeite en een groot plezier!

Aanmelden kan door te bellen met Sandra Teeuwsen op het telefoonnummer: 06-83708411. Of door als belmaatje hier je gegevens achter te laten.

Coronahulp Achterhoek

Een platvorm voor en door Achterhoekers.
Intentie van het platform is om hulpvragen en hulpaanbod inzichtelijk te maken voor alle Achterhoekers. Kijk hier op hun site.

Online ontmoeten 

Vanwege de Coronamaatregelen is het Sociale Hoekje in Ulft helaas gesloten. Dit betekent ook dat veel mensen op dit moment alleen thuis zitten en wel wat gezelligheid kunnen gebruiken.
Wilt u meedoen met wekelijks videobellen in een groep met maximaal 4 personen? Mail dan naar Sofie Aalderink op mailadres sofie@sociaalwerk-oij.nl en geef uw mobiele nummer en naam door. Wij van Sociaal Werk zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

 “Blijf thuis met de ThuisBieb”

Speciaal voor iedereen die nu thuis moet blijven is er nu de Thuisbieb.  Dit is voor iedereen, ook al ben je geel lid van de bibliotheek. Download de gratis app en kies uit wel 100 e-books. Er is van alles wat: spanning, literatuur en informatief. De app heet: ThuisBieb.