Informatie voor vrijwilligers

Voor iedereen die zich vrijwillig wil inzetten voor een ander maar dit niet structureel wil doen is een vrijwilligerspool opgezet. Als vrijwilliger in deze pool ben je beschikbaar om ingezet te worden maar ben je ook altijd vrij om hier al dan niet op in te gaan, afhankelijk van je eigen agenda. Oude IJsselstreek Doet bemiddelt tussen de inwoner en vrijwilliger. 

Het opzetten van de vrijwilligerspool is voortgekomen uit de activiteiten van Sociaal Werk Oude IJsselstreek. We merken dat veel mensen graag een ander willen helpen om kleine eenmalige, soms tijdelijke taken/klussen te doen. Het is speciaal opgericht voor klussen als vervoer (van en naar het ziekenhuis), kleine klusjes in en om het huis en tuinieren voor kwetsbare inwoners. 

Iedereen kan zich inschrijven voor deze vrijwilligerspool, of je nu 1 uur per jaar tijd hebt of wellicht vaker. Hoe meer vrijwilligers zich inschrijven hoe meer en beter inwoners, die het zelf niet (meer) kunnen, geholpen kunnen worden. 

Zijn je gegevens opgenomen, dan krijg je een bericht zodra we een verzoek voor hulp hebben ontvangen. Het is vervolgens aan jou of je aan dit verzoek gehoor geeft.

Vraag plaatsen, wat is hiervoor nodig?
De website is gratis en voor iedereen. U kunt er makkelijk om hulp vragen of hulp aanbieden. De vraag kan geplaatst worden voor jezelf, familie, cliënt en of vrienden.  

Welk vragen kunnen geplaatst worden? 
Vrijwilligersvacature (gratis plaatsen) in de vacaturebank
Gezocht: Vrijwilligers voor….
Wil jij eenmalig je handen uit de mouwen steken?
Hulpvragen (vrijwilliger gezocht, vervoer naar het ziekenhuis gezocht) 
Inlever acties   

Voorbeeld vragen   

  • Chauffeur gezocht voor eenmalige rit naar..   
  • Gezellig contact gezocht  
  • Hulp met onderhouden van de tuin   
  • Kookhulp  
  • Rijden naar dorp of afspraken elders
  • (samen) boodschappen doen, wandelen, gezelschap  

Hoe gaan wij om met uw vraag?
Onze website is een lokaal initiatief waar je op lokaalniveau kan zoeken en reageren, hier wordt vraag en aanbod digitaal geregeld tussen de hulpvrager en hulpgever onderling. Wij coördineren de particuliere hulpvragen die binnenkomen en pakken deze samen op met Stichting Talenten in Verbinding. Mocht de vraag niet opgepakt kunnen worden door onze vrijwilligers, zullen wij de vraag op de website en social mediakanalen plaatsen voor de duur van 3 maanden.   

Hulpvragen  

Kun jij wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld met een klusje in huis, bij de wekelijkse boodschappen of zoek je iemand die met je mee kan gaan naar de huisarts? Stel dan hier je hulpvraag. Ook vanuit een organisatie kun je een hulpvraag stellen.  

Om je hulpvraag te helpen oplossen nemen we contact met je op. Dit kan telefonisch of we maken een afspraak om bij je langs te komen. Zo hopen we een beter beeld te krijgen van je situatie en helpen we je de best mogelijke oplossing te vinden.